Kollektion: Køkkenknive

Køkkenknive er et af de vigtige værktøjer i dit køkken.

Hvilke knive skal du bruge, og hvilke køkkenknive er bedst til hvad?

Køkkenshop.dk vil have et bredt og varieret udvalg af køkkenknive til ethvert brug. Læs mere nederst på siden og bliv lidt klogere på hvilken køkkenkniv du skal vælge.

Køkkenknive

Køkkenkniv-kokkekniv

Kokkekniv - Universal køkkenkniv

En kokkekniv kan du bruge til det meste. Kokkekniven har et bredt knivsblad tættest på håndtaget og en lang skæreflade, ryggen er lige. Spidsen af en kokke kniv er rimelig bred. Kokkeknive er lavet af smedestål, så kniven kan blive skarp, men fleksibel til brug af de fleste opgaver. 

Kokkeknive kan klare stort set alle opgaver, med sin brede klinge og skarpe spids kan den klare alt lige fra at flække en hummer, hakke chokolade og grøntsager, samt udskære kød.


Brødkniv - Uundværlig køkkenkniv til brød m.m.

Brødknive har et bølgeskær, og knivbladet er langt, hvilket gør det muligt at "save" med kniven. Jo tættere og finere bølgerne på skæret er, des finere bliver snittet. Hvis bølgerne sidder tæt, vil der også lettere sidde rester på kniven. En brødkniv er god til at skære brød og andet bagværk uden at det smuldrer, men kan også bruges til tomater, agurk m.m. Kniven kan også bruges til at skære i sværen på flæskestegen, til at hakke nødder og chokolade, og til at dele lagkagebunde.

Vælg en brødkniv med et smalt knivsblad, hvis den skal bruges af både venstre- og højrehåndede.


Køkkenkniv - Santoku-kniv

Santoku-kniv - Allround køkkenkniv

Santouku-knive er japanske kokkeknive. Santoku betyder 3 anvendelser eller 3 dyder. Meget populære knive til at udskære og hakke frugt og grøntsager, samt til at hakke, snitte eller skære mindre stykker kød og fisk.

Santoku knive har en skæreæg til de mest almindelige opgaver, spidsen til præcisionsarbejde og hælen til intensiv hakning. God og holdbar all-round kniv.


Filetknive - Fleksible knive til filetering af fisk

Filetknive har et tyndt og fleksibelt blad (det kan bøje lidt). Hvis du elsker at tilberede fisk, er en fileteringskniv uundværlig. Den tynde, fleksible klinge gør det muligt at fjerne skind og ben med præcision. 

En fileteringskniv er også nyttig til at udskære andre kødtyper, hvor nøjagtighed er afgørende.


 

Udbenerkniv - Knive til udbening af knogler, sener og fedt

Med udbenerknive kan du fjerne brusk, sener og knogler, så kun det fine kød bliver tilbage. Udbenerknive har et tyndere blad end de fleste andre køkkenknive, men ikke helt så fleksibelt som en filetkniv, derfor egner denne kniv sig bedre til kød fra dyr.


Urtekniv - Køkkenkniv til små opgaver

Urteknive er med sin lille størrelse god til små jobs, som at skære stokken af champignon, toppen af radiser, bortskære pletter på kartofler o.lign.

 

De bedste køkkenknive afhænger af dine personlige behov og madlavningsvaner. En alsidig kokkekniv er uundværlig for de fleste køkkener, mens specialiserede knive som brødkniven og fileteringskniven og vil tilføje finesse til din madlavning. Uanset hvilke knive du vælger, er det vigtigt at investere i kvalitet, da de vil være trofaste hjælpere i dit køkken i mange år fremover. Så tag dine behov i betragtning, udforsk forskellige mærker og typer, og vælg de bedste køkkenknive, der vil gøre madlavning til en leg!