ved køb over 799 kr.
ved køb over 799 kr.
Knivslibere og strygestål
Knivslibere bruges til at vedligeholde skarpheden på dine knive. Der findes et varieret udvalg, heraf kan nævnes knivaftrækkere, strygestål og slibemaskiner. Du kan finde mere information om knivslibere og strygestål længere nede på siden.
Knivaftrækker Vulkanus Classic er meget anvendelig til slibning af både kokkeknive og brødknive. Har du ikke erfaring med strygestål, er denne kniv...
Vis alle informationerUanset om du er en professionel kok eller en madlavning-entusiast, vil denne F. Dick Rapid sort knivaftrækker være din trofaste følgesvend i køkken...
Vis alle informationerKeramisk strygestål 28 cm SiegerSieger Keramisk Strygestål er nøglen til at opnå mesterkokkens præcision i dit eget køkken. Dette strygestål er mer...
Vis alle informationerKeramisk strygestål 20 cm SiegerDette keramiske strygestål er skabt til at give dine knive en knivskarp klinge på ingen tid. Du behøver ikke være p...
Vis alle informationerStrygestål 30 cm Dick ovalt m. ring til ophæng. Strygestålet har et sort plasthåndtag med en ring til ophæng. Strygestålet skal bruges til køkke...
Vis alle informationer
Hvis du opbevarer dine dyre knive på en knivmagnet eller i en knivblok, kan de holde sig skarpe længe. Men ind i mellem må de friskes lidt op med 2-3 strøg på en knivsliber eller på strygestål.
Knivslibere, flere typer
Hvis du er vant til at dine knive er skarpe, opdager du hurtigt hvis de trænger til en genopslipning. Det kan føles lidt utrygt at starte .. men øvelse gør mester, find ud af hvilken type af knivslibere du har brug for.
Hvis man er uerfaren knivsliber, kan man starte med en knivaftrækker, hvor du blot trækker kniven igennem sliberen. Vi forhandler bl.a. knivslibere fra det anerkendte brand F. Dick.
Det traditionelle strygestål er perfekt til almindelige knive, men kan ikke anbefales til hårdstål knive som Tojiro og Senjen. Til den hårde ståltype skal der bruges et keramisk strygestål.
Det keramiske strygestål kan også bruges til alle andre knivstyper. Dette strygestål har en slibende effekt, og det skal bruges med omtanke, så kniven ikke ødelægges.
Kniven skal slibes i en vinkel på 15 grader, som skal holdes under hele slibningen, for ikke at ødelægge knivens skær.
Dette gøres sådan:
Hold strygestålet i venstre hånd og kniven i højre (og omvendt hvis du er venstrehåndet).
Læg tommelfingeren oven på knivens klinge og læg kniv og tommelfinger ned til strygestålet. Derved fremkommer den rette vinkel at slibe.
Før nu kniven ned ad strygestålet i en 15 graders vinkel. Det er hverken nødvendigt at gøre det hurtigt eller at lægge mange kræfter i.
Tag 2-3 strøg på hver side af kniven og den er klar, skyl evt. metalstøv af før brug.
Eller se gode råd til hvordan du sliber, på denne video fra Handymand.