ved køb over 799 kr.
ved køb over 799 kr.
Römertopf Stegeso i moderne look.Medium 2,5 kg med glasur, til 4 personer. I denne ovnfaste gryde er alle ingredienser klar på samme tid. Varemærke...
Vis alle informationerRömertopf Stegeso i moderne look.Stor 5,0 kg med glasur, til 6 personer. I denne ovnfaste gryde er alle ingredienser klar på samme tid. Varemærke: ...
Vis alle informationerSelvom stegesoen er dateret tilbage til før Kristus fødsel, var det først i 1966 at ideen til den traditionelle romerske gryde, også bedre kendt som stegeso, fremkom. Det var Franz-Peter Münch fra Ransbach-Baumbach i Westerwald (Tyskland), som fik ideen til udviklingen af denne, og allerede i 1967 kunne Römertopf se dagens lys.
Selvom Römertopf først blev grundlagt i 1967, kunne de allerede i 1975 fejre at have produceret 10.000.000 stegesøer / romergryder.
Siden da har firmaet brandet sig som ‘originalen’, eftersom mange firmaer har forsøgt at kopiere deres design og sortiment.
Römertopf har valgt kun at producere deres stegesøer i ler, da det for det første holder deres brand enkelt, men samtidig er de også overbeviste om at ler har de bedste fordele.
Römertopf eller på godt dansk Rømertopf, bliver i dag KUN produceret i Tyskland, og bliver udelukkende produceret i specielt ler, udvundet lokalt og i den fineste kvalitet. I dag er der produceret mere end 25 millioner Römertopf, hvilket ikke begrænser sig til stegesøer, men også indenfor bagning og BBQ. Leret gennemgår mange og lange strenge kontroller og tests, som sikrer at produkterne hverken indeholder bly, cadmium eller andre skadelige stoffer.
Ler er det traditionelle materiale for en stegeso, hvilket derfor ofte forbindes med mærket Römertopf. Stegesøer produceret af Römertopf er alle lavet af lertøj. Alt lertøj brændes ved en temperatur på 1040 grader.
Ler er det populære valg, når der er tale om stegesøer. Det er de traditionelle, men andre materialer vinder dog mere og mere ind på leret.
Mange mener at leret holder bedre på aromaen og smagen end andre materialer, dertil er det den originale/traditionelle måde, at tilberede mad i stegeso på.
Fordele ved stegeso i ler:
Ulempen ved stegeso i ler:
En Römertopf skal ikke behandles anderledes eller særligt i forhold til andre ler redskaber. Der er visse anvisninger forbundet til stegesøer i ler, og det kan man desværre ikke komme udenom.
Dette er grundet temperaturudsving. Det kan ler simpelthen ikke klare.
Du kan læse endnu mere om Römertopf, på deres hjemmeside.